JU Srednja stručna škola

"Spasoje Raspopović"    Podgorica

 
    Ul. Vasa Raičkovića, 26          Žiro-račun: 550-1302-57          E-mail: skola@ssr-pg.edu.me       hts-s.raspopovic@t-com.me

O školi

 Baza znanja-Download sekcija

Interno utvrđivanje kvaliteta

 

Foto galerija

Takmičenja

 

Literarna strana

 

Predstvljamo vam...

 

Školski list "Stručnjak"

Linkovi

O Podgorici...

Priznanje "Direktor srednje stručne škole godine" dodijeljeno Ljeposavi Vuksanović

Pretraga web-a

Uručene nagrade najboljim učenicima    

   

 4. međunarodno frizersko takmičenje srednjih škola

- U susret proljeću i 8. martu.

- 9. sajam suvenira  04-05.02.2012. godine

- U umjetničkoj galeriji Gimnazije “Slobodan Škerović” održana je izložba radova učenika Srednje stručne škole “Spasoje Raspopović” i Gimnazije “Slobodan Škerović” pod nazivom “Zlatne ruke naših učenika”. Postavku čine: ručni radovi u vidu nakita, suvenira od metala, odijevnih predmeta, sapuna, kreda u boji, novogodišnjih čestitki, likovnih radova, figurica i dr. Radovi su nastali tokom redovne nastave stručnih i obaveznih izbornih predmeta u školama. Pomenuta izložba organizovana je u vidu saradnje dviju škola, doprinos Decembarskim danima kulture Podgorice i povodom Novogodišnjih praznika.  Izložba “Zlatne ruke naših učenika” održana je u ponedjeljak, 26. decembra 2011. godine u 19 sati.

- Za odlične učenike i učenike koji nemaju izostanaka organizovan je jednodnevni nagradni izlet do Bara, na izložbu grafika Salvadora Dalija. Izlet je organizovan u petak, 02. decembra 2011. godine.

- Prehrambeni tehničar, II razred - ogledni čas. Ciljevi časa: savladavanje i primjena tehnološkog postupka sušenja jabuka, razvijanje vještina opažanja, upoređivanja i ispitivanja, razvijanje smisla za organizovan rad, tačnost i sistematičnost, razvijanje vizuelnih numeričkih i praktičnih vještina.

-  Sastanak Učeničkog parlamenta održan je u četvrtak 03.11.2011. godine. Na dnevnom redu je bilo formiranje Parlamenta, upoznavanje sa planom rada-zakonskom regulativom, izbor predsjednika Učeničkog parlamenta i realizacija projekta Juventas: „Participacija mladih – primjeri dobre prakse“. Prisutne predstavnike odjeljenjskih zajednica pozdravili su direktor Ljeposava Vuksanović i pedagog Biljana Terzić. Donesena je jednoglasna odluka da predjednik Učeničkog parlamenta bude učenica Šabotić Elma iz II-1.  

Ekskurzija 2011 - Budimpešta, Prag, Bratislava, Beč, Drezden...

- Učestvovali smo na manifestaciji Zanarska pijaca koju su organizovali Zantsko-preduzetnička komora Crne Gore, 16 strukovnih udruženja i Glavni grad Podgorica. Naši izrađivači hemijskih proizvoda, obrađivači plemenitih metala, grafičari, konfekcionari i pekari izložili su dio učeničkih radova i demonstrirali segmente tehnološkog procesa izrade.

- Za svjetsko finale takmičenja koje će se održati od 4. do 8. jula u ski centru Vučje izabrano pet ekipa iz Crne Gore. Biće testirano opšte znanje i sposobnost saradnje na međunarodnom nivou pod otežanim uslovima. Na čelu sa mentorom Anom Ivanović pomenuti takmičari ostvarili su najbolje rezultate u drugom krugu. Nakon finala na državnom nivou, učesnicima je, kaže, upriličena posjeta Vladi Crne Gore. „Aliante 2011“ organizovano je u Gruziji, Litvaniji, Crnoj Gori, Poljskoj i Češkoj, a pobjednici će biti pet prvoplasiranih međunarodnih timova na finalnom takmičenju u ski centru Vučje.

- Oni će biti nagradjeni obilascima Pivskog jezera, manastira Ostrog, raftingom na Tari, dok će ostali dobiti mogućnost da učestvuju na Regionalnom evroatlanskom Kampu REACT 2011. – navela je Ivanović u sklopu programa takmičenja. Takođe, ističe da se finalno takmičenje neće fokusirati samo na fizičkoj i mentalnoj spremnosti, već će biti testirano opšte znanje i sposobnost saradnje na međunarodnom nivou pod otežanim uslovima.

- Interesantno je da će međunarodne timove, koji se sastoje od četiri takmičara (dvije ekipe) nasumično izabrati od prvih nacionalnih dvočlanih ekipa. Tako, jedan tim može biti sastavljen od litvanskih i poljskih, a drugi od gruzijskih i poljskih članova. Program finalnog takmičenja je pripremljen u saradnji sa Vojskom Crne Gore, a glavni organizator i međunarodni koordinator „Aliante 2011“ takmičenja je Češka. ( tekst preuzet sa sajta dnevnog lista Pobjeda).

 - Nakon dvomjesečne obuke, kurs za pomoćnika frizera položilo je 10 žena. Prilikom polaganja završnih ispita, polaznici su morali proći dvije vrste ispitivanja i to teorijski i praktični dio. Ispit je bio organizovan eksterno, a prisustvovali su predstavnici za stručno obrazovanje i iz Ispitnog centra. Crveni krst Crne Gore je, u saradnji sa Centrom za stručno obrazovanje odraslih, organizovao svečanu dodjelu sertifikata.

 

 

 

 

foto galerije / 1/ 2 / 3/ 4/ 5/ 6/ 7/8/9/10/11/12/

 

 

Kontakt forma

 
 

Facebook stranica

 

Stručni ispit

 

Youtube kanal

 
Učenje engleskog jezika
 
Školski portal

 
Izvodi "Znanje je moć" RTCG1

Đaci generacije