JU Srednja stručna škola

"Spasoje Raspopović"    Podgorica

    Ul. Vasa Raičkovića, 26          Žiro-račun: 550-1302-57          E-mail: skola@ssr-pg.edu.me       hts-s.raspopovic@t-com.me

O školi

 Baza znanja-Download sekcija

Interno utvrđivanje kvaliteta

 

Pedagog škole

 

Foto galerija

Takmičenja

 

Literarna strana

 

Predstvljamo vam...

 

Školski list "Stručnjak"

Linkovi

O Podgorici...

Upis

Priznanje "Direktor srednje stručne škole godine" dodijeljeno Ljeposavi Vuksanović

Pretraga web-a

Uručene nagrade najboljim učenicima    

Aktuelnosti:

-  Prvenstvo Glavnog grada Podgorice u pružanju prve pomoći održano je u subotu 28.05.2011.godine.Naša skola je bila zastupljena sa jednom ekipom. Ekipu čine učenici:  Drobnjak Mladen, Laković Andrijana  II4, Lakić Dragana, Ivana Furtula  II2, Škrijelj Melisa, Ljucović Valentina II6 i rezervni član Miličković Aleksandra II3. Profesor koji je koordinirao pripreme – Aleksandra Babović. Naša ekipa je osvojila 800 bodova, a u ukupnom plasmanu na pomenutom takmičenju četvrto  mjesto.  ...detaljnije»   

-  Matursko veče 2011...

  ...detaljnije»   

-  Učenici odjeljenja I-7 obišli proizvodne pogone pekare ,,Primat''.

  ...detaljnije»   

- Učenici odjeljenja III-6, II-6 i I-7 učestvovali na 8. sajmu suvenira u Hotelu Tara u Bečićima. Svoja odjeljenja predstavljali su pobjednici na nedavno održanom školskom takmičenju. Pored nakita i suvenira od metala izloženi su đački sapuni kao i grafički proizvodi. NVO, koja vodi projekat Crnogorski suveniri, dodjelila je našoj školi zahvalnicu za doprinos razvoju proizvodnje suvenira i rukotvorina u Crnoj Gori.

  ...detaljnije»   

- Učenici odjeljenja I-6, II-5 i II-4 posjetili su izložbu Mitris - "Licem u lice" u JU Muzeji i galerije grada Podgorice i tradicionalnu godišnju izložbu ULCG u Umjetničkom paviljonu u Podgorici.

  ...detaljnije»   

- Održano PRVO ŠKOLSKO TAKMIČENJE: „IZRADA NAKITA I SUVENIRA OD METALA“. Najbolji u odjeljenju III-6: Svetlana Kažić, Tamara Maksimović, Nikola Rašović, Snežana Korać i Nevenka Ralević. Prva tri mjesta u odjeljenju II-6 osvojili su: Melisa Škrijelj, Jovana Đonović i Mirela Rastoder, dok su najbolji u odjeljenju I-7: Vera Cacević, Aleksandra Petrović, Ademi Arben, Vanja Jovanović, Aida Kijamet, Sabina Smajlović.

  ...detaljnije»   

- U školskoj pekari 19.04.2011. godine održano je odjeljensko takmičenje učenika I-7 u praktičnom radu. Tema zadatka je bila Uskršnja korpa. Komisija za ocjenjivanje radova u sastavu  Dragana Danilović i Đaković Vladimir  je sa najviše bodova ocijenila korpu koju je napravila ekipa u sastavu: Jakić Đorđije, Đukić Rajka i Perunović Željka.

  ...detaljnije»   

- Edukativni čas u Solarnoj stanici za eko bicikla - Podgorica, 06. april 2011. godine. Učenici su se upoznali sa stanicom, vozili eko bicikla i prisustvovali eksperimentalnim vježbama iz oblasti energetike (solarni paneli, električno biciklo, generatori koji proizvode svjetlost, makete kuća sa dobrom izolacijom i slično).

  ...detaljnije»   

- Školsko takmičenje frizera - učenici I i II razreda. Najbolji u odjeljenju I-6 su: Dragojević Flora, Milošević Filip, Koljenović Jasmina Gardović Nenad i Klikovac Zorana. Najbolji u II-5 su: Škuletić Milena, Vuković Maja, Stevović Aleksandra, Popović Svetlana.

  ...detaljnije»   

- Školsko takmičenje frizera - učenici odjeljenja III-5. Prvih pet mjesta osvojili su: Šoć Vilma, Matanović Danijela, Lalović Slađana, Miličković Anđela, Kalezić Slađana.

  ...detaljnije»   

- Manifestacija "Rukotvorine Crne Gore" u TC Mall of Montenegro (Gintas) u Podgorici - 8. mart 2011.

  ...detaljnije»   

- Izlet - Ski centar Vučje, 7.februar 2011.godine.

  ...detaljnije»   

- Učestvovali smo na dvodnevnoj manifestaciji "Stvaralaštvo Crne Gore" u organizaciji NVO "Civilni centar" na kojoj su predstavljeni suveniri, rukotvorine i proizvodi zanatstva. Na našem štandu mogli su se naći suveniri od metala, nakit, sapuni, krede, blokovi, rokovnici i drugi proizvodi učenika. Završno veče obilježila je degustacija poslastica iz Crne Gore, za koje su se pobrinuli  pekari i mljekari na čijim stolovima su se mogli naći razni slatkiši od vanilica, suvih keksića, pogače i đačkog jogurta.

   ...detaljnije»   

- Posjetili smo MOSKOVSKI KULTURNI CENTAR u Podgorici. Učenicima su prikazane slike kolekcija nakita. Upoznali su nove tehnike izrade i dizajna nakita.

  ...detaljnije»   

- Kao član organizacije Civilni centar naša škola je i ove godine učestvovala na Božićnom bazaru koji se održao 11. decembra,  u Delta City-u u Podgorici, a u organizaciji Međunarodnog kluba žena. Na našem štandu smo izložili nakit i suvenire od metala, koverte i ukrasne ćestitke. Prihod je uplaćen Dječjoj bolnici u Podgorici.

...detaljnije»   

- Prvenstvo srednjih škola "Podgorica 2010". Učenici naše škole osvojili treće mjesto u ženskom fudbalu i odbojci za muškarce.

...detaljnije»   

- U laboratoriji za mljekarstvo održan ogledni čas u toku koga su učenici smjera "Prerađivač mlijeka" sproveli tehnološki postupak proizvodnje jogurta. Dobijeni jogurt  je upakovan i obilježen u odgovarajuću ambalažu.

 ...detaljnije»   

- Stvaralaštvo Crne Gore. U okviru DEUS-a (Decembarska Umjetnicka Scena) u petak 10. decembra sa pocetkom u 19 sati u JU Muzeji i galerije Podgorice organizovana je izlozba rukotvorina crnogorskih proizvodjaca, modni performans, kao i muzicki program klapa i starogradskih orkestara. Izložen dio radova naših učenika.

...detaljnije»   

U akciji dobrovoljnog davanja krvi, u petak 19.11.2010.godine, učestvovali su učenici naše škole. Krv je dalo 30 maturanata koji su ispunili uslove po godinama. Prethodno je dr Mirjana Savićević održala predavanje na kojem su učenici upoznati sa procedurom davanja krvi. Akciju je ispratila i uprava Škole i profesori.

- Maturska ekskurzija 2010 - Italija, Španija, Francuska.

...detaljnije»   

- ŠETNJA ZA MIR-ratni veterani i mladi. Podgorica, Trg Republike, 30.septembar 2010. godine.

...detaljnije»   

- Promocija Akcionog plana za implementaciju STRATEGIJE RAZVOJA STRUČNOG OBRAZOVANJA U CRNOJ GORI (2010-2014). Za aktivno učešće u promociji, organizatori uručili zahvalnice učenicima, profesorima i upravi naše škole.

...detaljnije»   

- U petak 18. juna 2010. godine svečano su uručene nagrade učenicima koji su postigli odličan uspjeh na kraju ove školske godine. Za najboljeg đaka završnih razreda proglašena je Tijana Radonjić (III-5), a za đaka generacije Bobana Čavić (IV-2).

...detaljnije»   

Pola vijeka mature.  Prva generacija hemijskih tehničara naše škole proslavila je u subotu 12. juna 2010. godine, 50 godina mature. Tim povodom okupili su se u školi i evocirali uspomene iz srednjoškolskih dana. Vlada Socijalističke Republike Crne Gore davne 1956. godine donijela je odluku o osnivanju Kombinata aluminijuma, a tada je otvoren hemijsko-tehnološki odsjek pri Tehničkoj školi u Podgorici. Oko 40 učenika ove generacija bilo je zaposleno u Kombinatu aluminijuma.

Učenici smjera Grafički tehničar posjetili Peti međunarodni sajam knjiga u Podgorici.

...detaljnije»

DRUGO MEĐUNARODNO FRIZERSKO TAKMIČENJE SREDNJIH ŠKOLA u organizaciji naše Škole i Saveza frizera i kozmetičara Crne Gore održano u nedjenju 23. maja 2010. godine u centru DeltaSity. Osvojili smo prvo mjesto u ukupnom plasmanu škola.

...detaljnije»

U subotu, 8. maja 2010. godine, učenici smjera Obrađivač plemenitih metala učestvovali na 7. sajmu suvenira odžanom u Hotelu Tara u Bečićima.

...detaljnije»

Učešće na prvenstvu Glavnog grada Podgorice u pružanju prve pomoći.

...detaljnije»

Učenici naše škole postigli zavidan uspjeh na OTVORENOM PRVENSTVU SRBIJE ZA FRIZERE-BEOGRAD održanom 11.04.2010. godine i 10.ULTRA MARATONU MONTENEGRO 2010 održanom 27.03.2010. godine u Podgorici.

...detaljnije»

U subotu, 10. aprila, održano takmičenje u pjevanju iz Ruskog jezika. Učestvovala je Lalović Slađana iz odjeljenja II-5 (mentor prof. Danka Sinđić). Otpjevala je Jesenjinovu pjesmu i nagrađena knjigom savremenih stihova.

...detaljnije» (foto galerija)

Konfekcijski tehničar - Praktična nastava.

...detaljnije» (foto galerija)

Posjeta profesora i učenika Srednje stručne škole Bijelo Polje i zajednički odlazak na 36. Sajam hrane koji se održava na Jadranskom sajmu u Budvi.

...detaljnije» (foto galerija)

Izlet učenika završnih razreda: M.Ostrog-Glava Zete

...detaljnije» (foto galerija)

Instalirana prva interaktivna "pametna" tabla.Tabla koja prepoznaje i može da upamti aktivnosti koje se na njoj odvijaju a zapravo je sistem baziran na informacionim tehnologijama, pametno upregnut u nastavni proces. U kombinaciji sa internetom, interaktivna tabla se pretvara u elektronski udžbenik i na taj način lako se ostvaruje      interdisciplinarnost u nastavi .  

...detaljnije» (foto galerija)

Izložba nakita - 8. mart 2010. godine.

...detaljnije» (foto galerija)

- Početkom marta članovi ekoloske sekcije oplemenili hol škole uređenjem panoa i postavljanjem slika crnogorskih pejzaža.

...detaljnije» (foto galerija)

Vikend izložba suvenira - održana 30. i 31. januara 2010. godine.

...detaljnije» (foto galerija)

Učešće na humanitarnom božićnom bazaru pod sloganom "Humanost spaja svjetove" u okviru štanda crnogorskih proizvođača suvenira. Prihod uplaćen Institutu za bolesti djece Kliničko bolničkog centra Crne Gore.

...detaljnije» (foto galerija)

Dan otvorenih vrata - 7. izložba nakita i Slatki dan - 17.11.2009.

...detaljnije» (foto galerija)

Sportski dan - 20.11.2009.

...detaljnije» (foto galerija)

Maturska ekskurzija - 2009.

...detaljnije» (foto galerija)

- U petak 19. juna 2009. godine svečano su uručene nagrade odličnim učenicima za sva četiri razreda. Nagrade je dobilo 46 učenika, a za đaka generacije proglašena je učenica četvrtog četiri Tijana Milić. Na svečanosti su takođe dodijeljenje i nagrade učenicima koji su postigli značajne rezultate na državnim takmičenjima.

...detaljnije» (foto galerija)   

- Volonterski klub naše škole inicirao je akciju Prikupljanja knjiga za volonterski klub u Zavodu za profesionalni rehabilitaciju djece sa fizičkim hendikepom. Akciju su podržali i volonteri iz volonterskih klubova Gimnazije "Slobodan Škerović" i Srednje muzičke škole "Vasa Pavić". Događaj je pratio bogat kulturno-umjetnički program: revija frizura, modna revija i muzički nastupi. Akcija je održana 10.juna 2009. godine.

...detaljnije» (foto galerija)

- U nedjelju 17. maja 2009. godine naša škola je, zajedno sa Savezom frizera i kozmetičara Crne Gore organizovala PRVO DRŽAVNO FRIZERSKO TAKMIČENJE SREDNJIH ŠKOLA za redovne i vanredne učenike. Osvojili smo PRVO mjesto.

...detaljnije» (foto galerija)

- U hotelu "Tara" u Bečićima 9. maja 2009. godine održan je 6. sajam suvenira. Učestvovali su i naši učenici smjera Obrađivač plemenitih metala. Izložili su nakit i druge ukrasne predmete izrađene od žice i lima u kombinaciji sa poludragim kamenjem, akrilnim i staklenim perlama.

...detaljnije» (foto galerija)

- Učenici završnih razreda naše škole pred važnom su životnom odlukom. Kuda posle srednje škole? Da bi napravili pravi izbor škola im pomaže organizujući posjete visokoškolskim institucijama. Nedavno smo posjetili Metalurško-tehnološki fakultet u Podgorici. Na prezetaciji, tim povodom, dekan prof. dr Kemal Delijić  upoznao je maturante sa mogućnostima koje pruža studiranje na tom fakultetu.   

...detaljnije» (foto galerija)

- Kampanja posjete osnovnim školama - april 2009. U sklopu priprema za upis u školsku 2009/2010. godinu, naši profesori i učenici posjetili su 21 osnovnu školu sa teritorije opština Podgorica i Danilovgrad. Cilj je bio da se učenicima osmih i devetih razreda predstave zanimanja za koja se mogu obrazovati u našoj školi.

...detaljnije» (foto galerija)

-   Zanatsko-preduzetnička Komora Crne Gore uručila priznanje "Menadžer godine" Ljeposavi Vuksanović, direktoru naše škole. Nagrada je dodijeljena u kategoriji "Direktor srednje stručne škole godine". Gala ceremonija održana je u Crnogorskom narodnom pozorištu 20. marta 2009. godine.

...detaljnije» (foto galerija)

- Akcija uređenja školskog dvorišta - 09.04.2009.godine. Ranije dogovorena i pripremana akcija uređenja školskog dvorišta urodila je plodom 9. aprila ove godine.  Učenici odjeljenja III-7 smjera Rasadničar, cvjećar i Voćar, vinogradar,  uz svesrdnu pomoć svojih drugova iz ostalih odjeljenja, uređivali su zelene površine oko škole, zatravnjivali i sadili cvijeće. U okviru ove akcije postavljene su klupe i korpe za otpatke.

...detaljnije» (foto galerija)

Izložba fotografija crnogorskih prirodnih ljepota, autora Đorđone-Đine Markuš, pomoćnika direktora naše škole, otvorena je u Centru "1 jun" u Podgorici 12. marta 2009. godine. Đina Markuš je izložbu poklonila učenicima i profesorima škole "1 jun", kao i svim svojim prijateljima i poznanicima. Od petka 20. marta ove fotografije krase holove naše škole.

...detaljnije» (foto galerija)

- U utorak 23.12.2008. godine u radionici za obradu plemenitih metala odražana je Peta, jubilarna izložba nakita. Na ovoj izložbi predstavljeni su radovi učenika I, II i III razreda izrađeni tehnikom izrade nakita od žice i lima.  Izložbu, koja je bila i prodajnog karaktera sa simboličnim cijenama, posjetili su profesori iz naše i susjednih škola.

...detaljnije» (foto galerija)

- Svestranim angažovanjem nastavnika i uprave naše škole od početka reforme stručnog obrazovanja uslovi za sprovođenje praktične nastave u školi su značajno poboljšani. Jedan od ispješno realizovanih projekata je opremanje školske pekare kako bi se izašlo u susret zahtjevima novog reformisanog zanimanja Pekar.

...detaljnije» (foto galerija)

- Učenici odjeljenja IV5 posjetili su 9. 12. 2008. godine laboratorije Metalurško-tehnološkog fakulteta Univerziteta Crne Gore.  Profesori i laboranti sa MTF-a demonstrirali su mogućnosti i primjenu aparatura koje posjeduju ove laboratorije sa aktivnim učešćem naših učenika koji su tako uspješno primjenili znanja stečena kroz četvorogodišnje školovanje u našoj školi.

...detaljnije» (foto galerija)

U našoj školi aktivna je i računarska sekcija. Sekciju vode profesorice informatike Senka Petrović i Snježana Radunović.

...detaljnije» (foto galerija)

Učešće na  PRVOM CRNOGORSKOM SAJMU ZAPOŠLJAVANJA - "PREKO VEZE" - 14. i 15. novembar.

...detaljnije» (foto galerija)

Maturska ekskurzija - Italija 2008.

...detaljnije» (foto galerija)

Uspjeh učenika naše škole na INTERNATIONAL HAIR & BEAUTY festivalu Budva 08 - I mjesto u ukupnom plasmanu škola.

...detaljnije» (foto galerija)

-  Naši profesori učestvovali na ekskluzivnom seminaru za zlatare i srebrnare "Moderan dizajn nakita" u organizaciji Zanatsko-preduzetničke komore Crne Gore - škola postala vanredni član Udruženja zlatara Crne Gore.

...detaljnije» (foto galerija)

-  Uručene nagrade odličnim učenicima i proglašen đak generacije Dragan Kosović - sala zbornice 23.jun 2008.

...detaljnije» (foto galerija)

- Predstavljanje naše škole na Prvom sajmu srednjih škola u Crnoj Gori - Podgorica,19.maj 2008.godine.

...detaljnije» (foto galerija)

- Posjeta delegacije naše škole srednjim stručnim školama i univerzitetskom Akeršus koledžu u Norveškoj - april-maj 2008.godine.

...detaljnije» (Word Document 1.98 MB)

- Nagradni konkurs povodom Dana škole.

...detaljnije» (Word doc.)

- Maturska ekskurzija - Italija 2007.

...detaljnije» (foto galerija)

- Posjeta profesora i učenika srednje škole iz Norveške.

...detaljnije» (foto galerija)

- U okviru škole formirana je ekološka sekcija - ekološko društvo posredstvom koje učenici i profesori mogu da daju svoj doprinos očuvanju životne sredine.     

... detaljnije» (Word doc.)

- Predstavljanje škole u okviru V festivala obrazovanja odraslih  na Trgu Republike 04.10.2006. godine. 

 

... detaljnije» (foto galerija)   

- Veliki uspjeh učenika naše škole na Međunarodnom festivalu frizera i kozmetičara - Bar 2006.        

 

... detaljnije» (Word doc.)

 

 

 

 

 

Kontakt forma

 
 

Facebook stranica

 

Stručni ispit

 

Youtube kanal

 
Učenje engleskog jezika
 
Školski portal

 
Izvodi "Znanje je moć" RTCG1

Đaci generacije
 
Sport u školi
 

Hemijske laboratorije

Hemija