Vasa Raičkovića, 26                         Žiro-račun: 550-1302-57                         E-mail: skola@ssr-pg.edu.me                         Tel. +382 20 237 361
 
Naslovna
 
O školi
 
Aktuelnosti
 
Programi
 
Praktično obrazovanje
 
Obrazovanje odraslih
 
Eko-škola
 
Međunarodna saradnja  >
 
Linkovi
 
Poslodavci
 
Javne nabavke
 
Baza znanja
 

 

 

      RYCO projekat Region without prejudices and stereotypes

 

Region without prejudices and stereotypes publikacija

U okviru RYCO – (Regionalna konferencija za saradnju mladih Zapadnog Balkana: Albanija, Bosna i Hercegovina, Kosovo, Crna Gora, Makedonija i Srbija) škola je ove školske godine započela realizaciju tri projekta.

Projekat ''Region without stereotypes and prejudices'', na kojem je naša škola nosilac, u subotu 22.02.2020. je počeo sa realizacijom. U OKVIRU Projekta biće govora o raznim predrasudama i steretipima među ljudima, različitim kulturama, različitim tipovima kultura, ispravnom ponašanju.

Projekat – Kreativna industrija i biznis (CIB). Lokacija projektnih aktivnosti: Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Srbija.Gradovi: Tuzla, Podgorica, Novi Sad.Ukupno trajanje projekta – 8 mjeseci.Aplikant:Tehnička škola "Pavle Savić" Novi Sad Srbija. Partneri:Mixed Secondary School in Tuzla, Bosnia and Herzegovina,Secondary Professional School "Spasoje Raspopovic" Podgorica, Montenegro. Koordinator projekta za JU SSŠ „Spasoje Raspopović“: Ljeposava Vuksanović.Učesnici: 2 nastavnika i 2 učenika koji će se birati na konkursu. Projektom CIB prvenstveno se želi uspostaviti saradnja između škola. Kroz ovu saradnju nastavnici će dijeliti iskustva i primjere dobre prakse, kako školski menadžment i nastavnici tako i učenici kako bi smanjili predrasude o drugim kulturama, običajima, tradicijama, vjeri...Specifični cilj je osnaživanje pojedinaca, institucija i podrška mladima da doprinesu postizanju otvorenijeg i prosperitetnijeg društva.Ovaj projekat okuplja slične škole koje obrazuju kadrove u oblasti proizvodnje i prerade hrane kroz više dodirnih tačaka: obrazovni profili, nastavni plan i program, interest za upis, slični socijalni status učenika, isti problemi kada je u pitanju školska oprema i isti izazovi za nastavnike i učenike.

Projekat: Theatre Beyond Borders. Projekat se tice regionalne saradnje i u ovom slučaju je u pitanju saradnja 3 škole- iz Beograda, Podgorice i Tirane.Tema projekta su granice, u najsirem smislu, od unutrasnjih do geografskih. Svaka skola je oformila klub gde će se ta tema istrazivati kroz razne aktivnosti. Metodologija projekta, tj same aktivnosti u Ohridu je pozorisna.
Aktivnosti sprovodi Tim za realizaciju međunarodnih projekata.

 

 

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Tim za realizaciju međunarodnih projekata
Članovi Tima za realizaciju međunarodnih projekata
1. Slavica Novović – koordinator
2. Milica Matić, nastavnik član
3. Ana Vukosavović, nastavnik član
4. Miloš Laković, nastavnik član

 

FB stranica

 

Youtube kanal

 

Instagram